Μπαράζ εκρήξεων σε Ιράκ και Πακιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010, 12:58
Μπαράζ εκρήξεων σε Ιράκ και Πακιστάν
Τουλάχιστον 31 σιίτες προσκηνυτές σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από βλήμα όλμου στην ανατολική είσοδο της ιρακινής πόλης της Κερμπάλα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της επαρχίας, είχε δηλώσει ότι «ένα βλήμα όλμου ερρίφθη από αγροτική περιοχή στα βορειοανατολικά της Κερμπάλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 27 προσκυνητές και να τραυματιστούν 5 στο Κανταράτ αλ Σαλάμ», 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Κερμπάλα, κατηγορώντας την Αλ-Κάιντα για την επίθεση.

Προηγούμενες πληροφορίες του πρακτορείου Reuters ανέφεραν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας με δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες σιΐτες προσκυνητές συμμετείχαν σε μεγάλη θρησκευτική τελετή κατά τη σημερινή τελευταία και πιο σημαντική ημέρα του εορτασμού του Αρμπάιν.

Έκρηξη στο Καράτσι

Παράλληλα, τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στην εμπορική πρωτεύουσα του Πακιστάν, Καράτσι.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε κεντρική οδική αρτηρία και είχε ως στόχο διερχόμενο λεωφορείο.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010, 13:30