Ο κυβερνήτης της επαρχίας Νινευί γλίτωσε από δολοφονική απόπειρα εναντίον του στην πόλη Μοσούλη (βόρειο Ιράκ), ωστόσο από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Δύο βόμβες στόχευσαν την αυτοκινητοπομπή του κυβερνήτη Ατίλ αλ-Νατζίφ στο κέντρο της Μοσούλης κατά την απόπειρα δολοφονίας, αλλά ο ίδιος δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή, που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, απαρτίζεται από πολλές εθνότητες και αποτελεί συχνά το θέατρο επιθέσεων.

Στο ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με μαχητές, ανέφερε η αστυνομία, ενώ στη συνοικία αλ-Ουάντα μία βόμβα σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε τη σύζυγό του.
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας που οδήγησε αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά στην πόλη Ραμάντι, 120 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης.

Από έκρηξη βόμβας σε λαϊκή αγορά σε μία νότια συνοικία της Βαγδάτης σκοτώθηκε έν
ας άνθρωπος, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Τέσσερις άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός τροχονόμου, τραυματίστηκαν από έκρηξη σε μία βόρεια περιοχή της Βαγδάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, στη Φαλούτζα, περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν από αυτοκίνητο-βόμβα μέσα σε χώρο στάθμευσης, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας στην πόλη.

Συνολικά επτά άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών αστυνομικών, τραυματίστηκαν από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που είχε στόχο σημείο ελέγχου της αστυνομίας στο χωριό αλ-Χαλάμπσα, δυτικά της Φαλούτζα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Aswat al-Iraq. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης