Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν τη δημιουργία κοινής ομάδας αρμόδιας για την επιτήρηση της εφαρμογής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και οργανώσεων της αντιπολίτευσης, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Τζον Κέρι ανέφερε, μιλώντας σε αμερικανούς κοινοβουλευτικούς, ότι συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τα μέτρα επιτήρησης της εφαρμογής της εκεχειρίας, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μίλησα το πρωί με τον Λαβρόφ και έχουμε μια ομάδα που θα συναντηθεί σύντομα -μια ομάδα επιτήρησης της εκεχειρίας και της παύσης των εχθροπραξιών. Δεν εγγυώμαι ότι (η κατάπαυση του πυρός) θα εφαρμοστεί απολύτως, αλλά είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Η εναλλακτική είναι ο πόλεμος να επιδεινωθεί, η Συρία να καταστραφεί εντελώς και να γίνει αδύνατο να σταθεί εκ νέου στα πόδια της» διευκρίνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Κατεβάζει τα όπλα η αντιπολίτευση στη Συρία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης