Διαδοχικά αιματηρά βίαια επεισόδια στο Ιράκ στοίχισαν τη ζωή μέσα σε λίγες ώρες σε 23 ανθρώπους.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ ο αμερικανικός στρατός μειώνει τις δυνάμεις του στο Ιράκ και τη στιγμή που η χώρα παραμένει ακυβέρνητη καθώς πέντε μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πιο αιματηρό από τα επεισόδια, τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε μάχη στη Σαϊντίγια, περιοχή που θεωρείτο προπύργιο εγχώριας οργάνωσης που πρόσκειται στην αλ Κάιντα στο νότιο τμήμα της Βαγδάτης.

Επίσης σε άλλο σημείο της ιρακινής πρωτεύουσας ένας αστυνομικός της τροχαίας σκοτώθηκε κι ένας ακόμα τραυματίστηκε όταν δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους.

Στη Φαλούτζα, άλλος ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μοσούλη, βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε πέντε πολίτες.

Στην πόλη Χαλές, βόρεια της Βαγδάτης, ένοπλοι σκότωσαν το Σαμπάχ αλ Ομπάιντι, ηγετικό στέλεχος της Σάχουα, μιας σουνιτικής παραστρατιωτικής ομάδας που αποκαλείται από το στρατό των ΗΠΑ “Οι Γιοι Του Ιράκ” και πολέμησε στο πλευρό των Αμερικανών εναντίον σουνιτών ανταρτών και της αλ Κάιντα από το 2006 και εξής.

Την ίδια ώρα από τρεις διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις στη Βασόρα σκοτώθηκαν συνολικά 16 άνθρωποι και 110 τραυματίστηκαν .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης