Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην κεντρική Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013, 13:37
Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην κεντρική Ιταλία
Σειρά σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε την περασμένη νύχτα στην περιοχή Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας. Η πρώτη και ισχυρότερη δόνηση σημειώθηκε στις 03.32 και ήταν έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε περίπου στα 8 χιλιόμετρα, με επίκεντρο ανάμεσα στις περιφέρειες της Ανκόνα και της Ματσεράτα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα, κανένας κάτοικος δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί ούτε αναφέρθηκαν υλικές ζημιές.

Μετά τον κυρίως σεισμό έγιναν αισθητές τέσσερις μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη από τις οποίες σημειώθηκε στις 05.07 τα ξημερώματα. «Στην περιοχή Μάρκε έχουν αρχίσει να καταγράφονται δονήσεις από τον περασμένο Ιούνιο. Προχωρήσαμε αμέσως σε όλους τους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την στατικότητα των κτιρίων» δήλωσε ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας, ο Ρομπέρτο Ορεφιτσίνι.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις πολιτών που ήθελαν να μάθουν αν έπρεπε να παραμείνουν στα σπίτια τους, αλλά δεν διαπίστωσε έως τώρα καμία ζημιά σε ακίνητα της περιοχής.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013, 15:39