Μπαράζ βομβαρδισμών στη Λιβύη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 16:42
Μπαράζ βομβαρδισμών στη Λιβύη
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του στη δυτική Λιβύη, ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, κατέστρεψε 50 στρατιωτικούς στόχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας, οι επιχειρήσεις στόχευαν τοποθεσίες στα όρη Τζέμπελ Ναφούσα, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αυξάνει την πίεση στο καθεστώς του Καντάφι προκειμένου να προστατεύσει τους αμάχους όπου και αν βρίσκονται υπό την απειλή των επιθέσεων», δήλωσε ο στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

Οι αεροπορικές επιδρομές αποτελούν απάντηση στην ανάπτυξη των δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι σε σημαντικές αστικές περιοχές και γραμμές επικοινωνίας, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών, το ΝΑΤΟ έχει καταστρέψει στην Γκαριάν, που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτίως της Τρίπολης, οκτώ «στόχους», περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων και στρατιωτικών οχημάτων.

Την ίδια ώρα, η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ είχαν ως στόχο ένα τεχνικό σχολείο στην Τρίπολη.

Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι τεχνικοί, μηχανικοί και μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 16:45