Σαφείς προειδοποιήσεις προς το Βερολίνο να μην αλλάξει την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.

Το μήνυμα από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο εστάλη ανήμερα της έναρξης των επίσημων επαφών ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες για τη συγκρότηση του λεγόμενου «Μεγάλου Συνασπισμού» με επικεφαλής την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα ήταν σοφό να εγκαταλειφθεί ο δρόμος της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των στοχευμένων επενδύσεων», εξήγησε σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πάντως πως το επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής θα πρέπει να είναι «η καλλιέργεια εμπιστοσύνης και το πώς θα κάνουμε περισσότερα για την ανάπτυξη και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πως αυτό θα επιτευχθεί από τη στιγμή που η λιτότητα παραμένει πρώτη προτεραιότητα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο Jose Manuel Barroso δεν παρέλειψε να χαιρετίσει την πρόταση της Angela Merkel για διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής σε ό,τι αφορά στον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να υπάρχει μια κοινή οικονομική πολιτική που θα στοχεύει στην αποφυγή εμφάνισης μεγάλων ελλειμμάτων και συγκράτησης των δημοσιονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Μια ισχυρή γερμανική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί υπέρ της Ευρώπης, θα είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα», κατέληξε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης