Μπαχρέιν-Covid-19: Αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των εφήβων 12-17 ετών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 04:10
Μπαχρέιν-Covid-19: Αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των εφήβων 12-17 ετών

Οι Αρχές του Μπαχρέιν θα ανοσοποιήσουν για τον COVID-19 τα παιδιά εφηβικής ηλικίας, μεταξύ 12 και 17 ετών, στα οποία θα χορηγούνται δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δυνάμει απόφασης της εθνικής ιατρικής task force για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μετέδωσε χθες Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA.

Η απόφαση αυτή από πλευράς της συγκεκριμένης επιτροπής του υπουργείου Υγείας, η οποία είναι αρμόδια για την εκστρατεία εμβολιασμού, ακολουθεί συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, διευκρίνισε το BNA.

Ο εμβολιασμός θα πρέπει να εγκρίνεται από κηδεμόνα, που θα είναι υποχρεωμένος να είναι παρών κατά τη χορήγηση των δόσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το Μπαχρέιν έχει εγκρίνει έξι εμβόλια κατά του COVID-19, της Sinopharm, των Pfizer/BioNTech, της AstraZeneca, της Johnson & Johnson, καθώς και τα ρωσικά Sputnik V και Sputnik Light.

Μέχρι στιγμής η αραβική χώρα έχει καταγράψει επίσημα πάνω από 750 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου κάπου 203.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 04:10