Ελεύθερη αφέθηκε την Τρίτη η κόρη ενός φυλακισμένου ηγέτη της Αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν, η οποία είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα διότι αποπειράθηκε να οργανώσει μια αντικυβερνητική κινητοποίηση, απελευθερώθηκε.

Η Ζάιναμπ αλ Χαουάτζα είναι η κόρη του Αμπντουλχαντί αλ Χαουάτζα, σημαντικού ακτιβιστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σιίτη ηγέτη, ο οποίος τη Δευτέρα ανακοίνωσε πως τερματίζει την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε επί τρεις μήνες, αφού, όπως εκτίμησε, πέτυχε να προσελκύσει την προσοχή στο ζήτημα των φυλακισμένων ακτιβιστών. Η Ζάιναμπ συνελήφθη την 21η Απριλίου διότι αποπειράθηκε να διοργανώσει μια διαδήλωση στην διάρκεια του Grand Prix της F1 στο αραβικό βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μπαχρέιν βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπο με νέα κρίση στο εσωτερικό του καθώς εντείνονται οι διαμαρτυρίες μεγάλου τμήματος των πολιτών για εκχώρηση ατομικών ελευθεριών, με παράλληλη προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Παραδοσιακός σύμμαχος των Η.Π.Α. και έδρα του Ε’ Στόλου, εξετάζει το σενάριο να προχωρήσει σε ένωση με τη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ιράν. Η σουνιτική δυναστεία του Μπαχρέιν απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αντιπολίτευσης να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση και οι κινητοποιήσεις, όπως κι οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την Αστυνομία, συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προχωρήσαμε στην καταβολή της εγγύησης και έτσι την άφησαν ελεύθερη», εξήγησε ο δικηγόρος της, Μοχάμεντ αλ Τζίσι, στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Ζάιναμπ αλ Χαουάτζα είχε καταδικαστεί την περασμένη εβδομάδα σε φυλάκιση ενός μήνα ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 200 δηναρίων για μια άλλη υπόθεση, η οποία σχετίζεται με την προσβολή ενός κρατικού υπάλληλου.

Διαβάστε επίσης:
Μπαχρέιν: Καταδίκη έξι ανθρώπων για κατασκοπεία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012, 08:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης