Ένας νεαρός σκοτώθηκε χθες Κυριακή έπειτα από επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Μπαχρέιν.

Ο Μοχάμεντ αλ Μικντάντ, 22 ετών, κατέληξε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε αφού βρέθηκε αναίσθητος το βράδυ του Σαββάτου σε δρόμο του χωριού Μπιλάντ αλ Καντίμ, σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Μανάμα, σύμφωνα με ακτιβιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή ξέσπασαν βίαια επεισόδια προχθές ανάμεσα σε αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, και πολίτες που διαμαρτύρονταν για την εκτέλεση δύο ανθρώπων που είχαν καταδικαστεί για «τρομοκρατία», κατά τους ίδιους.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο Μικντάντ πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο νεαρός ήταν ανιψιός μιας σημαντικής μορφής της αντιπολίτευσης, του Μοχάμεντ Χαμπίμπ αλ Μικντάντ, ο οποίος εκτίει ισόβια κάθειρξη μετά την καταδίκη του ότι αποπειράθηκε να ανατρέψει το πολίτευμα στη χώρα του Κόλπου, απόλυτη μοναρχία όπου κυβερνά μια σουνιτική δυναστεία μολονότι οι περισσότεροι πολίτες είναι σιίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ακτιβιστές, ο θάνατος του 22χρονου ήταν αποτέλεσμα της χρήσης δακρυγόνων και της μεγάλης καθυστέρησης της διακομιδής του σε νοσοκομείο.

Το Ινστιτούτο για τα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία στο Μπαχρέιν (Bahrain Institute for Rights and Democracy, BIRD) ανέφερε ότι ήρθε σε επαφή με τον άνθρωπο που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον Μικντάντ και με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος κάλεσε ασθενοφόρο.

«Ανέφεραν πως ο σφυγμός του ήταν πολύ αδύναμος και εξέφρασαν ανησυχία για την καθυστέρηση στην έλευση του ασθενοφόρου», σημείωσε η ΜΚΟ.

Η υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μαριάμ αλ Χαουάτζα, μέλος του Ινστιτούτου, ανέφερε πως πιστεύεται ότι τα δακρυγόνα προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου, επικαλούμενη παρόμοιες υποθέσεις.

«Έχουμε καταγράψει στην πορεία των ετών πολλές περιπτώσεις διαδηλωτών που πέθαναν εξαιτίας της έκθεσής τους στην υπέρμετρη χρήση δακρυγόνων», σημείωσε η Χαουάτζα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης