Μπαχρέιν: Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρατζάμπ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 11:32
Μπαχρέιν: Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρατζάμπ
Ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαχρέιν Ναμπίλ Ρατζάμπ καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση πέντε ετών από δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για επικρίσεις που έκανε μέσω Twitter στην κυβέρνηση, δήλωσε ο δικηγόρος του και ακτιβιστές.

Ο Ρατζάμπ, εξέχουσα προσωπικότητα των διαμαρτυριών υπέρ της δημοκρατίας που συγκλόνισαν το Μπαχρέιν το 2011, καταδικάστηκε για τις αναρτήσεις του στο Twitter, με τις οποίες επέκρινε τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη από τον συνασπισμό δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, μέλος του οποίου είναι το Μπαχρέιν, και επειδή κατηγόρησε τις σωφρονιστικές αρχές του Μπαχρέιν για βασανιστήρια.

Το κατηγορητήριο εναντίον του στηρίχθηκε σε νόμους που απαγορεύουν «την προσβολή γειτονικής χώρας» και «την προσβολή εθνικών θεσμών».

Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση αυτή.

Ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάστηκε σήμερα από το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Μπαχρέιν, διευκρίνισαν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, το Κέντρο του Μπαχρέιν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (BCHR) και το Ινστιτούτο για τα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία (BIRD).

Ο Ρατζάμπ εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης δύο ετών, στην οποία είχε καταδικαστεί για συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2015 όπου κατηγορείται ότι είπε πως το Μπαχρέιν υποβάλλει σε βασανιστήρια πολιτικούς κρατούμενους.

Ο Σάγεντ Άχμεντ Αλουανταέι, ένας ακτιβιστής στο Ινστιτούτο του Μπαχρέιν για τα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία, που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, δήλωσε ότι τα δικαστήρια του Μπαχρέιν «περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης αποτρέποντας τους πολίτες του Μπαχρέιν να επικρίνουν τις Αρχές του».

«Αντί να ανταμείψουν τον Ρατζάμπ για τη θαρραλέα και αξιέπαινη έκθεση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υπεράσπιση της ειρήνης, οι Αρχές επέλεξαν να τιμωρήσουν τον αγγελιοφόρο» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 11:32