Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε χθες ότι απλώς αστειεύτηκε όταν πρότεινε η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν συμφωνήσει να κάνει ενέσεις ρευστού στην οικονομία της.

«Πρέπει να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε με σθένος ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αρχίσει να τυπώνει χρήμα. Εάν δεν το πράξει, θα έπρεπε να έχουμε την δύναμη να πούμε «τσάο, τσάο» και να αποχωρήσουμε από το ευρώ», είχε γράψει ο Μπερλουσκόνι την Παρασκευή στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιγότερες από 24 ώρες αργότερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αντέστρεψε τη θέση του, που ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με εκείνη του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι κι απειλούσε να υποσκάψει την κυβέρνηση σχεδόν ένα χρόνο πριν από τις επόμενες εκλογές.

«Το ότι ένα αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί κατά λάθος ως πρόταση, είναι ασφαλώς ένα σοβαρό σφάλμα για όποιον ισχυρίζεται ότι προσφέρει πολιτική ενημέρωση», έγραψε ο Μπερλουσκόνι στο Facebook, προσθέτοντας ότι Τύπος πήρε σοβαρά αυτό που είπε «με χαμόγελο και ειρωνεία».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης