Μπερλουσκόνι: H Κεντροδεξιά κατέληξε στον επόμενο υποψήφιο πρωθυπουργό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:47
Μπερλουσκόνι: H Κεντροδεξιά κατέληξε στον επόμενο υποψήφιο πρωθυπουργό
Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά συμφώνησαν να επιλέξουν τον υποψήφιο που θα ηγηθεί μιας πιθανής «κεντροδεξιάς» κυβερνητικής συμμαχίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα.

Η Ιταλία αναμένεται να διοργανώσει εθνικές εκλογές μέσα στο 2018 και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της Κεντροδεξιάς, παρότι δεν αναμένεται κάποιο κόμμα να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Μπερλουσκόνι απαγορεύεται να είναι υποψήφιος έπειτα από καταδίκη του για φορολογική απάτη το 2013, αλλά ελπίζει σε ανατροπή της απόφασης αυτής από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα εξετάσει την υπόθεση τον Νοέμβριο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera» ο Μπερλουσκόνι είπε ότι μαζί με τον Ματέο Σαλβίνι συμφώνησαν ότι «όποιο κόμμα της Κεντροδεξιάς λάβει τις περισσότερες ψήφους» θα προτείνει έναν πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας EMG Aqua που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η λαϊκιστική Λέγκα του Βορρά συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 14,8%, το κόμμα του Μπερλουσκόνι Forza Italia 12,2% και το κεντροδεξιό Fratelli d'Italia 5%. Συνδυαστικά τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν περίπου 32%.

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε στην εφημερίδα πεπεισμένος ότι το Forza Italia θα λάβει τις περισσότερες ψήφους, αλλά δεν είπε ποιος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος αν δεν επιτραπεί στον ίδιο.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το κυβερνών κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) φέρεται να συγκεντρώνει περίπου 27% και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, που αυτοχαρακτηρίζεται αντισυστημικό, το 28%.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:52