Ταράζει το πολιτικό και το τηλεοπτικό σκηνικό της Ιταλίας για ακόμη μία φορά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αυτή την φορά ο Καβαλιέρε δεν διόρισε υπουργό στην κυβέρνηση του καμία μελαχρινή σεξοβόμβα, ούτε σοκάρει με τα περιεχόμενα των εκπομπών των καναλιών του.

Όπως αναφέρουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα οι εφημερίδες «La Repubblica» και «Il Fatto Quotidiano», ο Ιταλός πρωθυπουργός παρενέβη προσωπικά για να ζητήσει τη διακοπή εκπομπών πολιτικού διαλόγου της δημόσιας τηλεόρασης RAI, τις οποίες θεωρούσε «μη φιλικά διακείμενες προς την κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» αναφέρει ότι ο Καβαλιέρε σε τηλεφωνικές του συνομιλίες που ηχογραφήθηκαν από τους εισαγγελείς της πόλης Τράνι, στην Απουλία, ζήτησε να σταματήσει η εκπομπή «Αnnozero» του αριστερού δημοσιογράφου Μικέλε Σαντόρο. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «Ο διευθυντής της RAI, Μάουρο Μάζι, απάντησε ότι τέτοιες πιέσεις δεν ασκούνται, ούτε στη Ζιμπάμπουε».

Δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για το δελτίο ειδήσεων του κρατικού RAI1, αναφέρει η εφημερίδα «La Repubblica». Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, ο διευθυντής ειδήσεων της ναυαρχίδας της κρατικής τηλεόρασης, Αουγκούστο Μιντζολίνι, «ανταποκρίθηκε πρόθυμα στις εκκλήσεις σε βοήθεια» του Μπερλουσκόνι, παρεμβαίνοντας στα δελτία ειδήσεων με ειδικά σχόλια, για να τον υπερασπισθεί».

Η διαμάχη μεταφέρθηκε και στην Βουλή. Ο επικεφαλής του αντιπολιτευομενου κόμματος «Ιταλία των Αξιών», Αντόνιο Ντι Πιέτρο, με δήλωσή του, ζήτησε την παραίτηση του Μιντζολίνι και όποιων άλλων αποδέχθηκαν ανεπίτρεπτες πιέσεις. Η απάντηση ήρθε δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος του Μπερλουσκόνι, Φαμπρίτσιο Τσικίττο, ο οποίος απάντησε ότι «ο Ντι Πιέτρο, με τους γνωστούς βίαιους τόνους του, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ειδήσεις που μόνον ως “απορρίμματα” μπορούν να χαρακτηρισθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης