Το μεγάλο… κεφάλι της Louis Vuitton, ο Μπερνάρ Αρνό, πέρασε χθες στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας Liberation για εξύβριση μέσω του χθεσινού πρωτοσέλιδου τίτλου της «Casse-toi riche con» (Άντε χάσου πλούσιε μ…!) με τον οποίο η εφημερίδα «υποδέχθηκε» την αίτησή του για την απόκτηση της βελγικής υπηκοότητας με στόχο να αποφύγει την φορολόγησή της τεράστιας περιουσίας του στη Γαλλία.

«Ο Μπερνάρ Αρνό δεν έχει άλλη επιλογή, δεδομένης της ακραίας χυδαιότητας και της βιαιότητας του τίτλου της εφημερίδας…από το να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του. «Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω» απαντά με τον σημερινό της πρωτοσέλιδο τίτλο η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε στη Γαλλία η είδηση, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, και ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι «είναι και θα παραμείνει Γάλλος φορολογούμενος».

«Αυτό το πρωτοσέλιδο της Liberation είναι απαράδεκτο» ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του.
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο περιλάμβανε φωτογραφία του Αρνό με μία βαλίτσα στο χέρι, ενώ ο επίμαχος τίτλος ήταν μία αναφορά στη φράση που ο «φακός» είχε συλλάβει τον Νικολά Σαρκοζί να απευθύνει σε πολίτη που είχε αρνηθεί να τού σφίξει το χέρι: «Casse toi pauvre con»(Άντε χάσου μ…!).

Εκφράζοντας την υποστήριξή του προς την εφημερίδα, ο βαρώνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ, κύριος μέτοχος της Liberation, δήλωσε από την πλευρά του ότι πάντως ο ίδιος θα πληρώσει ευχαρίστως τους φόρους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι όταν ζητείται από τους πλουσιότερους να συνδράμουν για δύο χρόνια, σε μία προσπάθεια εθνικής αλληλεγγύης, ανταποκρίνεσαι. Φυσικά με αφορά και θα το κάνω ευχαρίστως» είπε αναφερόμενος στα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013.

Ο Μπερνάρ Αρνό, φίλος του Νικολά Σαρκοζί, είναι πολέμιος της αύξησης της φορολόγησης των πλουσιοτέρων που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του ανέρχεται σε 41 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την νίκη της αριστεράς στη Γαλλία το 1981, είχε αυτοεξορισθεί επί τριετία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης: «Στα τσακίδια ηλίθιε πλούσιε», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 13:09

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης