Η Ella ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της. Έχοντας αποκολληθεί από τον πλακούντα της μητέρας της Rachel Claxton έμεινε χωρίς οξυγόνο για 25 ολόκληρα λεπτά. Τόσος ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε για να την επαναφέρουν οι γιατροί στο νοσοκομείο του Peterborough District. Ωστόσο αυτό το ατύχημα βοήθησε τους γιατρούς να προχωρήσουν στην εφαρμογή μιας επαναστατικής μεθόδου στο μωρό η οποία του επέτρεψε να ζει μια φυσιολογική ζωή, αφήνοντας παράλληλα πολλές υπoσχέσεις για συστηματική μελλοντική της χρήση.

Φοβούμενοι ότι η έλλειψη οξυγόνου θα της είχε προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες, αποφάσισαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο του Addenbrooke όπου την τοποθέτησαν κυριολεκτικά στο…ψυγείο. Με την άδεια των γονιών της, Rachel Claxton και Jason Anderson, κατέβασαν τη θερμοκρασία του σώματός της από τους 37 C στους 33 για τρεις ημέρες σε τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος. Σύμφωνα με τους γιατρούς, σε τέτοιες συνθήκες, ο μεταβολισμός του εγκεφάλου επιβραδύνει, επιτρέποντας τη σταδιακή αποκατάσταση των ζημιών που τυχόν προκλήθηκαν στο διάστημα που δεν υπήρχε τροφοδοσία του με οξυγόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν περάσει εννιά μήνες από τότε και το μωράκι παραμένει υγιέστατο με τους γονείς του να δηλώνουν ότι «γίνεται όλο και πιο δυνατό μέρα με τη μέρα». Το ίδιο ισχυρίζονται και οι γιατροί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η λειτουργία του εγκεφάλου της είναι κανονική.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης