Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Αμερικανός μεγιστάνας στα πλαίσια διαδικτυακού συνεδρίου για τις εξελίξεις στην περιβαλλοντική τεχνολογία από την SOSV, υποστήριξε ότι στο μέλλον, τα κέρδη για όσους στραφούν επαγγελματικά στον τομέα του κλίματος, μπορούν να ξεπεράσουν εκείνα της Tesla και της Microsoft.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, τον τέταρτο πιο πλούσιο άνθρωπο του πλανήτη με περιουσία που ξεπερνάει τα 150 δις δολάρια, η κλιματική τεχνολογία, ένας όρος που περιλαμβάνει τα πάντα, από ηλεκτρικά οχήματα μέχρι καινοτομία μπαταριών δεν είναι μόνο το κλειδί για τη διάσωση της Γης και της ανθρωπότητας, αλλά και μια προσοδοφόρα επενδυτική ευκαιρία, η οποία ασφαλώς δεν είναι για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι start up επιχειρήσεις που θα στρέψουν το βλέμμα τους στο συγκεκριμένο χώρο θα πάρουν ένα μεγάλο ρίσκο. Ένα ρίσκο που στο τέλος της ημέρας όμως, μπορεί να τους αποφέρει δισεκατομμύρια: «Θα υπάρξουν οκτώ Teslas, δέκα Teslas. Θα υπάρχουν εταιρείες τύπου Microsoft, Google, Amazon που θα βγουν από αυτόν τον χώρο», τόνισε ο Γκέιτς, σημειώνοντας όμως ότι η Tesla που εκτόξευσε την αξία της κατά 2000% τα πρώτα 16 χρόνια της λειτουργίας της έχανε χρήματα πριν αποφέρει κέρδη.

Και συνέχισε: «Η τεχνολογία του κλίματος δεν είναι ένας εύκολος τομέας. Είναι ένας επικίνδυνος τομέας, αλλά όσοι αντέξουν μέχρι το τέλος δεν θα πιστεύουν τα κέρδη που θα έχουν αποκομίσει»

Ο ίδιος ο Γκέιτς έχει επενδύσει πολλά σε νεοφυείς επιχειρήσεις σχετικές με το κλίμα. Οι start ups του για τις EV μπαταρίες και την κατασκευή αεροπλάνων υδρογόνου έχουν ήδη αξία πολλών δισεκατομμυρίων. Ειδικά η τελευταία είναι το μεγάλο, προσωπικό του στοίχημα. Οι ρύποι που παράγουν σήμερα τα αεροπλάνα κατά τις καθημερινές τους πτήσεις σε όλο τον κόσμο ισοδυναμούν με το 3% της συνολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης του πλανήτη με διοξείδιο του άνθρακα. Ως εκ τούτου, ο Γκέιτς πιστεύει ότι η αντικατάσταση των συμβατικών καυσίμων με υδρογόνο θα φέρει μια αληθινή επανάσταση στις αεροπορικές μετακινήσεις και μεγάλο κέρδος στους επενδυτές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης