Τον τελευταίο του καφέ θα παραγγείλει ο Μπιλ Γκέιτς αυτή την Παρασκευή από το γραφείο του στη Microsoft, καθώς  σταματάει την καθημερινή εργασία στην εταιρεία που ίδρυσε με τον Πολ Άλεν το 1975. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος πριν από δύο χρόνια «δεν πρόκειται για συνταξιοδότηση, αλλά για μία απλή αλλαγή προτεραιοτήτων».

Η κυριότερη δραστηριότητά του στη «μετά Microsoft εποχή» θα είναι η φιλανθρωπία και το ίδρυμα “Bill & Melinda Gates Foundation” που ίδρυσε ο ίδιος το 2000, μέσω του οποίου έχουν δοθεί μεγάλα χρηματικά ποσά για την καταπολέμηση της ελονοσίας στην Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπιλ Γκέιτς θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft, ενώ θα συνεχίσει να κατέχει το 9% των μετοχών της εταιρείας ως ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

Οι άνθρωποι που θα καλύψουν το κενό του έχουν ήδη βρεθεί. Είναι ο Στιβ Μπάλμερ που έχει αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και σπούδαζε μαζί με τον Γκέιτς στο Χάρβαρντ, ο Ρέι Όζι που ανέλαβε επικεφαλής Αρχιτεκτονικής Λογισμικού και ο Κρεγκ Μάντι που εργάζεται ως επικεφαλής στον τομέα Έρευνας και Στρατηγικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης