Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων, μέσα στον Αύγουστο, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της αρχής διαχείρισης των αεροδρομίων της Ισπανίας «AENA» και του συνδικάτου των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας «USCA».

Η αρχή και το συνδικάτο διαφωνούν για το μισθολογικό και τις συνθήκες εργασίας. Η AENA είχε ανακοινώσει ότι εάν οι συζητήσεις δεν κατέληγαν σε συμφωνία ως χθες, θα προσέφευγε σε επιδιαιτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στελέχη του κλάδου του τουρισμού και αεροπορικές εταιρίες έχουν εκφράσει ανησυχίες για το ενδεχόμενο ακυρώσεων των κρατήσεων τουριστών.

Η κυβέρνηση Θαπατέρο ενδέχεται να αναγκάσει τις δυο πλευρές να μπουν σε διαδικασία επιδιαιτησίας εάν εκτιμήσει ότι ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην οικονομία της χώρας.

Οι σχετικά υψηλοί μισθοί και οι λίγες ώρες εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αποτέλεσαν στόχο αρνητικών δημοσιευμάτων στα ισπανικά ΜΜΕ, εν μέσω των οδυνηρών περικοπών μισθών στο δημόσιο τομέα για τη μείωση του ελλείμματος και τον κατευνασμό των ανησυχιών των αγορών για το χρέος της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης