Οι Iταλοί οδηγοί φορτηγών κλιμάκωσαν την απεργιακή τους κινητοποίηση, παραλύοντας την κίνηση σε πολλές κύριες οδικές αρτηρίες που συνδέουν τις νότιες και βόρειες περιφέρειες της χώρας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα από τη Σικελία σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της συνεχούς αύξησης της τιμής των καυσίμων, των διοδίων και των φόρων εισοδήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από χθες το βράδυ, οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις -όπως τις χαρακτηρίζουν- άρχισαν να επεκτείνονται σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

Οι οδηγοί φορτηγών έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους στη βοηθητική λωρίδα των αυτοκινητοδρόμων, με αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή τις διαμαρτυρίες αυτές, διότι δεν αποκλείει ότι θα μπορούσαν να έχουν και διαφορετικού είδους εξέλιξη, δήλωσε η υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι, Άννα Μαρία Καντσελιέρι, μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας ραδιοφωνίας Rai.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο του διαλόγου και της ανοχής, αλλά δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα των πολιτών» πρόσθεσε η Καντσελιέρι.

Πολλές ενώσεις καταναλωτών ζητούν την επίταξη των οδηγών φορτηγών, διότι τονίζουν ότι σε λίγες ημέρες θα αρχίσει να παρατηρείται έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης στα καταστήματα και στα φαρμακεία.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης