Μπλόκαραν το Facebook στην Ταϊλάνδη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 13:45
Μπλόκαραν το Facebook στην Ταϊλάνδη
Το υπουργείο Πληροφόρησης και Τεχνολογίας της πραξικοπηματικής κυβέρνησης της Ταϊλάνδης απέκλεισε την Τετάρτη την πρόσβαση των πολιτών της χώρας στο Facebook και ανακοίνωσε ότι θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γύρω από το θέμα της χρήσης τους για την καταγγελία της στρατιωτικής κυβέρνησης, ανέφερε ανώτατος Ταϊλανδός αξιωματούχος.

«Μπλοκάραμε το Facebook προσωρινά και την Πέμπτη θα καλέσουμε σε συνάντηση εκπροσώπους άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Instagram, για να τους ζητήσουμε συνεργασία», ανέφερε ο Σουρατσάι Σρισαρακάμ, μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Πληροφόρησης και Επικοινωνιών της Ταϊλάνδης στο πρακτορείο Reuters.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει εκστρατεία η οποία καλεί τον κόσμο να διοργανώσει διαδηλώσεις ενάντια στο στρατό, οπότε χρειάζεται να ζητήσουμε τη συνεργασία των μέσων δικτύωσης για να σταματήσει η διάδοση κριτικών μηνυμάτων ενάντια στο πραξικόπημα», πρόσθεσε.

Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα έχουν ήδη υποβληθεί σε λογοκρισία, ώστε να μην ασκούν κριτική στην κατάληψη της εξουσίας από το στρατό στις 22 Μαΐου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 13:45