Μπόρις Τζόνσον: Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να νικήσει την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 21:53
Μπόρις Τζόνσον: Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να νικήσει την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους
Την πεποίθηση πως ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιστρέφει την τάση του απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους και είναι αποφασισμένος "να νικήσει τη βδελυρή ιδεολογία του" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

"Είμαστε στη διαδικασία να εκμηδενίσουμε τις γελοίες φιλοδοξίες του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου" είπε ο Τζόνσον μιλώντας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, την επομένη της επίθεσης που σημειώθηκε κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, στο Λονδίνο.

"Πιστεύω ότι αναστρέφουμε αυτήν την τάση, υπάρχει μια πλημμυρίδα μίσους στον κόσμο και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να την απωθήσουμε", συνέχισε ο Βρετανός υπουργός ο οποίος προέδρευσε νωρίτερα σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. "Ο κόσμος έχει ενωθεί για να νικήσει αυτούς τους ανθρώπους που εξαπέλυσαν αυτήν την επίθεση και για να νικήσει αυτή τη μισητή, αποτυχημένη ιδεολογία", συνέχισε.

Ο Τζόνσον συμμετείχε την Τετάρτη στην υπουργική σύνοδο των χωρών που μετέχουν στον συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Όπως υπενθύμισε ο υπουργός, τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο προέρχονταν από 11 διαφορετικές χώρες, κάτι που δείχνει ότι "μια επίθεση κατά του Λονδίνου είναι μια επίθεση ενάντια σ' ολόκληρο τον κόσμο".


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 22:38