Το παράδειγμα του Ματέο Ρέντσι ακολούθησε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, ο οποίος αποδέχτηκε, με τη σειρά του, την πρόκληση και έριξε στο κεφάλι του έναν κουβά παγωμένο νερό προκειμένου να ενισχύσει τους σκοπούς της φιλανθρωπικής οργάνωσης ALS που προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της ασθένειας Λου Γκέρινγκ.

Στη συνέχεια έριξε το… γάντι στον υπουργό ενέργειας της χώρας και σε όλους τους διευθυντές εφημερίδων της Μάλτας, καλώντας τους να τον μιμηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Πρόκληση του Κουβά με τον Πάγο» (Ice Bucket Challenge) έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο χάρη στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι την αποδέχονται, χύνουν έναν κουβά παγωμένο νερό στο κεφάλι τους ή κάνουν μια δωρεά στην οργάνωση ALS για να βοηθήσουν όσους πάσχουν από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση ή νόσο του Λου Γκέρινγκ. Αμέσως μετά επιλέγουν ποιος θα τους μιμηθεί.

Την Πέμπτη η οργάνωση ανακοίνωσε ότι από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 21 Αυγούστου είχε συγκεντρώσει δωρεές ύψους 41,8 εκατ. δολαρίων ενώ πέρσι είχε καταφέρει να μαζέψει μόνο 2,1 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης