Οι έξι Καναδοί που βρήκαν τραγικό θάνατο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των τζιχαντιστών, στην Μπουρκίνα Φάσο, προέρχονταν από το Κεμπέκ και βρίσκονταν στην Αφρική σε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συγκεκριμένα, η Γκλάντις Τσάμπερλαντ και ο 65χρονος σύζυγός της, Ιβ Κάριερ, μαζί με τα παιδιά τους Σάρλερι και Μοντ, ταξίδεψαν στην Μπουρκίνα Φάσο προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η αφρικανική χώρα. Η οικογένεια ωστόσο βρήκε άδοξο τέλος όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τις σφαίρες των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λουίς Σαμπότ και η Σουζάν Μπερνιέρ που είχαν ακολουθήσει την τετραμελή οικογένεια στην ανθρωπιστική τους αποστολή έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, οι Καναδοί από το Μποπόρτ του Κεμπέκ, ταξίδεψαν στην Αφρική, αντιπροσωπεύοντας μία θρησκευτική ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία στηρίζεται από εννέα χώρες. Ο Ιβ Κάριερ, ήταν συνταξιούχος καθηγητής και βρισκόταν στην Μπουρκίνα Φάσο προκειμένου να ηγηθεί της κατασκευής ενός σχολείου.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, εξέφρασε από την πλευρά του την απεριόριστη συμπαράστασή του στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στην Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης