Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 30 νεκροί σε ένοπλες επιθέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 20:01
Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 30 νεκροί σε ένοπλες επιθέσεις

Ένοπλοι σκότωσαν 24 ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν πάστορα, σε επίθεση σε προτεσταντική εκκλησία κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στη Μπουρκίνα Φάσο που πλήττεται από την τζιχαντιστική βία και όπου πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Η Μπουρκίνα Φάσο, που συνορεύει με το Μάλι και τον Νίγηρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με επιθέσεις τζιχαντιστών, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο 750 και πλέον ανθρώπων από το 2015, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την ώρα της κυριακάτικης λειτουργίας «ένοπλη ομάδα τρομοκρατών» εισέβαλε στο χωριό Πάνσι, στη βορειοανατολική επαρχία Γιάγκχα και «επιτέθηκε στους ήσυχους πολίτες του τόπου αυτού αφότου τους ταυτοποίησε και τους ξεχώρισε από τους μη κατοίκους», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής του Σαχέλ, ο συνταγματάρχης Σάλφο Καμπορέ.

«Ο προσωρινός απολογισμός είναι 24 άνθρωποι που δολοφονήθηκαν, εκ των οποίων ο πάστορας της προτεσταντικής εκκλησίας. Έχουμε επίσης 18 τραυματίες και ανθρώπους που απήχθησαν», διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Καμπορέ.

Στις 10 Φεβρουαρίου ένοπλη ομάδα είχε εισβάλει στην πόλη Σέμπα, πρωτεύουσα της επαρχίας, προτού απαχθούν επτά άνθρωποι από την κατοικία ενός πάστορα.

Τρεις ημέρες αργότερα, πέντε από τους ανθρώπους αυτούς, εκ των οποίων ο πάστορας, βρέθηκαν νεκροί, οι άλλοι δύο, που ήταν γυναίκες, βρέθηκαν σώες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας.

Οι επιθέσεις, που αποδίδονται σε ομάδες τζιχαντιστών, εναντίον των εκκλησιών και χριστιανών κληρικών πολλαπλασιάστηκαν πρόσφατα στη Μπουρκίνα Φάσο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 20:01