Με καταμετρημένο το 95,04% των ψήφων, ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προηγείται με σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι της αντιπάλου του και σημερινής πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ο Γιανουκόβιτς εξασφαλίζει ποσοστό 48,23%, έναντι 46,14% της Τιμοσένκο.

«Αντικειμενικά, ο νικητής των εκλογών δεν μπορεί πλέον να αλλάξει. Η διαφορά μπορεί μόνο να αυξηθεί», δήλωσε μέλος της Επιτροπής, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα θα ολοκληρωθεί μόλις δοθούν και τα αποτελέσματα από τις περιοχές της Κριμέας και του Λουχάνσκ, που θεωρούνται προπύργια του Γιανουκόβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
/bestof/!2010/080210/Viktor%20Yanukovich%20declears%20victory%20in%20Ukraine%20-%20F24%20100207.flv

Από την πλευρά του, ο ουκρανικός Τύπος αντιμετωπίζει ως αναμενόμενη την ήττα των πρωταγωνιστών της Πορτοκαλί Επανάστασης, ενώ το βασικό ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν η πρωθυπουργός θα την αναγνωρίσει.

«Οι Ουκρανοί έκριναν την εξουσία. Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιούστσενκο (που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο) και η κ. Τιμοσένκο δεν μπορούσαν να ελπίζουν σε μία ευρεία λαϊκή υποστήριξη. Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας», αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Gazeta po-Kievski, που πρόσκειται στην Τιμοσένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης