Περισσότεροι από 15.000 δάσκαλοι πραγματοποίησαν την Τετάρτη ειρηνική διαδήλωση στους δρόμους της πρωτεύουσας Πρετόρια στη Ν. Αφρική, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

Το συνδικάτο των δασκάλων κατηγορεί την Angie Motshekga ότι δεν κατάφερε να προωθήσει μια σειρά από ζωτικές -για την Εκπαίδευση- μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το επίπεδο της μάθησης στα σχολεία να παραμένει χαμηλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μη παράδοση το 2012 ορισμένων σχολικών εγχειριδίων σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της αφρικανικής χώρας. Παράλληλα, τη θεωρούν υπεύθυνη για την άνιση κατανομή των κονδυλίων, που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, καταγγέλλοντας περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στην επαρχία Λιμπόπο, όπου σχολικά συγκροτήματα βρίσκονται αντιμέτωπα με την υπο – χρηματοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τα μέλη του εργατικού συνδικάτου «Sadtu» κάλεσαν την υπουργό να υποβάλει άμεσα την παραίτησή της, την ίδια στιγμή που η διοίκησή του προειδοποίησε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης