Ν. Αναστασιάδης: Απόψε θα αποφασιστεί πως προχωρούμε

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017, 00:10
Ν. Αναστασιάδης: Απόψε θα αποφασιστεί πως προχωρούμε
Απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε, δήλωσε πριν από το δείπνο όλων των εμπλεκόμενων πλευρών με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι αν η τουρκική πλευρά μετακινηθεί σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των σημερινών εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, της Ελβετίας, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «δημιουργική» και πρόσθεσε: «Προσπάθησε ο ΓΓ πρώτα να ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμότητες, να δει πώς μπορεί να συμβάλει. Ήταν δημιουργική μέρα, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει πουθενά».

Ερωτηθείς αν παρουσιάστηκε κάπου πρόοδος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «όχι ακόμα».

Κληθείς να εκτιμήσει αν το αποψινό δείπνο του ΓΓ του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων μερών στη Διάσκεψη θα είναι κρίσιμο, ο πρόεδρος είπε χαριτολογώντας «δεν ξέρω τι θα περιλαμβάνει το μενού. Ελπίζω να είναι ευκολοχώνευτο».

Σε παρατήρηση ότι ίσως στο δείπνο να είναι ο μηχανισμός εφαρμογής, τα στρατεύματα κλπ, απάντησε «αφήστε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν είναι πιο αισιόδοξος ότι μπορεί κάτι να αλλάξει μετά την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη, ο πρόεδρος είπε ότι «εάν μετακινηθούν σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος».

Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον υφυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις 'Αλαν Ντάνκαν θα πραγματοποιηθεί αύριο αντί απόψε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017, 00:13