Η Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ν. Κορέας παραδέχθηκε σήμερα, Τρίτη, πως ένας αντιδραστήρας σε πυρηνικό εργοστάσιο στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας παρέμεινε χωρίς ρεύμα για περίπου 12 λεπτά πριν από δύο μήνες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στον αντιδραστήρα Νο1 του πυρηνικού εργοστασίου Κόρι στα περίχωρα της πόλης Μπουσάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα συστήματα ψύξης του αντιδραστήρα παρέμειναν χωρίς ρεύμα για 12 λεπτά περίπου, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ (τοπική ώρα), στη διάρκεια προγραμματισμένων ελέγχων. Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν σε εξέλιξη επιθεώρηση και επισκευές στους χώρους του αντιδραστήρα, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση των ράβδων με το πυρηνικό καύσιμο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο προβληματισμός των διοικούντων το εργοστάσιο είναι έντονος, καθώς δεν λειτούργησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, η βοηθητική γεννήτρια.

Ο αντιδραστήρας τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το 1978, με τους κατασκευαστές να εκτιμούν πως μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια για 30 χρόνια. Ωστόσο, η Σεούλ αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να επεκτείνει αυτό το χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το video…

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης