Περισσότερες από 2.000 γυναίκες συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Ν. Κορέας, προκειμένου να προετοιμάσουν και να μαγειρέψουν 140 τόνους «Κίμτσι» (Kimchi).

Το φαγητό αυτό είναι ένα από τα πλέον παραδοσιακά πιάτα της χώρας και η συνταγή του βασίζεται στο ζυμωμένο λάχανο και τα καρυκεύματα. Αναφορές για αυτό μπορούν να βρεθούν μέχρι και 3.000 χρόνια πριν. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του «Κίμτσι», με το κύριο λαχανικό να ποικίλλει αναλόγως με την περιοχή (π.χ. κρεμμύδι, ραπανάκι, αγγούρι). Ωστόσο, στην πλειονότητα των περιπτώσεων σερβίρεται πάντα με τηγανητό ρύζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τεραστίων διαστάσεων «Κίμτσι» παρασκευάστηκε προκειμένου να δοθεί στη συνέχεια σε ειδικά κέντρα που φροντίζουν για τη σίτιση των αστέγων και των φτωχών στη Σεούλ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης