Ν. Κορέα: Η EYΠ κάνει λόγο περί ανεφοδιασμού εγκατάστασης βαλλιστικών πυραύλων της Β. Κορέας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 04:53
Ν. Κορέα: Η EYΠ κάνει λόγο περί ανεφοδιασμού εγκατάστασης βαλλιστικών πυραύλων της Β. Κορέας

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας κατέγραψε κινήσεις οχημάτων ανεφοδιασμού προς τις εγκαταστάσεις πυραυλικής έρευνας της Βόρειας Κορέας στη Σανουμντόνγκ, που χαρακτηρίζει δραστηριότητα που συνδέεται με το πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων, αποκαλύπτει νοτιοκορεατική εφημερίδα.

Η νοτιοκορεατική ΕΥΠ επιβεβαίωσε σε ενημέρωσή της στα μέλη του κοινοβουλίου την Τρίτη ότι η Βόρεια Κορέα συνέχιζε να εμπλουτίζει ουράνιο πριν από τη σύνοδο κορυφής με τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα στο Ανόι του Βιετνάμ, η οποία τερματίστηκε χωρίς ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ να δώσουν στη δημοσιότητα καμία κοινή ανακοίνωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «JoongAng Ilbo», η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στη νοτιοκορεατική Βουλή.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επαλήθευση από τη νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών πως η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να εμπλουτίζει ουράνιο, τονίζει η εφημερίδα.

Η Σανουμντόνγκ είναι γνωστή διότι εκεί κατασκευάστηκε ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-15, που κρίνεται πως είναι ικανός να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Η είδηση αποκαλύπτεται δύο ημέρες αφότου το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και δύο αμερικανικά κέντρα μελετών ανέφεραν πως βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για να ανακατασκευαστεί τμήμα του κέντρου εκτόξευσης δορυφόρων στη Σόχε, ακόμη και καθώς διεξαγόταν η δεύτερη σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας- ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι θα «απογοητευόταν πάρα πολύ» για τη συμπεριφορά του Κιμ, εάν η πληροφορία αυτή αληθεύει.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 04:53