Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Νότια Κορέα μειώθηκαν από το ρεκόρ της προηγουμένης, αλλά παρέμειναν πάνω από το επίπεδο των 1.300 για τρίτο συναπτό 24ωρο, καθώς οι υγειονομικές αρχές ετοιμάζονται να θέσουν σε «ημι-λοκντάουν» από αύριο Δευτέρα τη Σεούλ και άλλες περιοχές για να αναχαιτίσουν αυτό που αποκαλούν το τέταρτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Επιβεβαιώθηκαν 1.314 μολύνσεις, εκ των οποίων 1.280 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο των περιπτώσεων έφθασε έτσι τις 168.046. Συχνά τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει επειδή γίνονται λιγότερα τεστ. Παράλληλα, το προηγούμενο 24ωρο υπέκυψαν ακόμη πέντε ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 1.324 νεκρούς μέχρι εδώ.

Είναι η πρώτη φορά που η ασιατική χώρα καταγράφει πάνω από 1.300 κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες από την εκδήλωση της πανδημίας. Στο τρέχον κύμα μολύνονται κυρίως άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί, κάτω των 60 ετών, σημειώνουν οι αρχές.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης