Οποιοσδήποτε έχει επιστρέψει στη Βρετανία από τη Γιουχάν της Κίνας τις τελευταίες δύο εβδομάδες θα πρέπει να απομονωθεί και να παραμείνει στο σπίτι του, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, εξαιτίας της ανησυχίας για την προσυμπτωματική μετάδοση του κοροναϊού.

Έως τις 16.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, η Βρετανία υπέβαλε σε εξετάσεις 73 ανθρώπους για τον κοροναϊό της Ουχάν, όμως δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα της νόσου, που έχει ήδη σκοτώσει 81 ανθρώπους στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητάμε από οποιονδήποτε πολίτη στη Βρετανία, που έχει επιστρέψει από την Ουχάν τις τελευταίες 14 ημέρες να απομονωθεί, να μη βγαίνει από το σπίτι του και να αποφεύγει την επαφή με άλλους ανθρώπους» είπε ο Χάνκοκ, συστήνοντας σε αυτούς τους πολίτες να επικοινωνήσουν με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας τηλεφωνικά.

«Οι αξιωματούχοι της Αρχής Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό ανθρώπων που έχουν φθάσει στη Βρετανία από την Ουχάν. Έχοντας αποκλείσει εκείνους που γνωρίζουμε πως έχουν ήδη φύγει από τη χώρα, υπάρχουν 1.460 άνθρωποι που θέλουμε να εντοπίσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης