Η Μεγάλη Βρετανία, δια στόματος του υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλεν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως είπε ο βρετανός υπουργός, μια σειρά περαιτέρω κυρώσεων είναι διαθέσιμες να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας και κάλεσε τη Μόσχα να «αποσυρθεί από την Ουκρανία». «Υπάρχει μια σειρά άλλων κυρώσεων που μπορεί να επιβληθούν και να κόψουν τα περισσότερα δίκτυα σύνδεσης με τη Ρωσία. Αυτός (ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν) χρειάζεται το εμπόριο με τη Δύση και βασίζεται στο Σίτι του Λονδίνου», αναφέρει ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλεν σε άρθρο του που δημοσίευσε η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Mail on Sunday».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν η Ρωσία είναι ο κύριος ένοχος, μπορούμε να αναλάβουμε περαιτέρω δράση εναντίον τους και να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό το είδος του πολέμου είναι εντελώς απαράδεκτο», αναφέρει ο Φάλεν. «Εμείς δεν το ξέρουμε αν κάποιος είπε, ας ρίξουμε ένα πολιτικό αεροπλάνο. Αλλά πρέπει να το μάθουμε» συμπλήρωσε ο πολιτικός προϊστάμενος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα η Βρετανία, είχε ανακοινώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αξιολογήσει εκ νέου την προσέγγισή της ως προς τη Ρωσία λόγω των αποδεικτικών στοιχείων ότι οι ουκρανοί αυτονομιστές κατέρριψαν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 298 άνθρωποι από τους οποίους οι δέκα ήταν βρετανοί υπήκοοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης