Εργαζόμενοι στην Leroy Merlin της Ουκρανίας ζήτησαν σήμερα Δευτέρα από την γαλλική εταιρεία, καθώς και άλλες θυγατρικές της Association Familiale Mulliez (AFM) που είναι παρούσες στην Ρωσία, όπως οι Auchan και Decathlon, να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, την ώρα μάλιστα που το κατάστημα Leroy Merlin βομβαρδίσθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Κίεβο.

Ο λογαριασμός στο Instagram του Leroy Merlin στην Ουκρανία (leroymerlin.ua) δημοσίευσε σήμερα φωτογραφία του βομβαρδισμένου καταστήματος στην ουκρανική πρωτεύουσα με το σύνθημα «Σταματήστε τις πωλήσεις στην Ρωσία» και ένα link που παραπέμπει στην ιστοσελίδα openpetition.eu που ζητεί από την Adeo, την εταιρεία συμμετοχών του Leroy Merlin , να σταματήσει τις δραστηριότητές της στην Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμπορικό κέντρο Retroville στο βορειοδυτικό Κίεβο βομβαρδίσθηκε την νύχτα της Κυριακής, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, σύμφωνα με την γενική εισαγγελία της Ουκρανίας, ενώ οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εξακολουθούν να προσπαθούν να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα.

«Ζητούμε εντόνως από την Adeo και την AFM να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στην Ρωσία, στερώντας τον επιτιθέμενο από την ευκαιρία της χρηματοδότησης της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία», αναφέρεται στο κείμενο του openpetition.eu που συντάχθηκε στο όνομα της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων του ομίλου στην Ουκρανία.

Οι υπηρεσίες Τύπου της Adeo και της Leroy Merlin δεν αντέδρασαν σε αίτημα του AFP για σχολιασμό.

Προηγουμένως, η γαλλική εταιρεία είχε αρνηθεί να ανταποκριθεί σε αιτήματα σχολιασμού της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει το 18% της παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Leroy Merlin.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης