Να καταργηθεί διά νόμου η προίκα ζητεί πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, 12:43
Να καταργηθεί διά νόμου η προίκα ζητεί πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός
Δημόσια έκκληση για να καταργηθεί ο θεσμός της προίκας, ο οποίος φαίνεται να ισχύει ακόμη στην Αυστραλία, απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βικτώρια, Τεντ Μπέιλιου. Ο πολιτικός διεκδικεί από την αυστραλιανή πολιτεία να καταργήσει διά νόμου τον θεσμό της προίκας, ισχυριζόμενος ότι οδηγεί σε οικογενειακή βία.

«Προίκα», ενδέχεται να είναι δώρα, χρήματα, ακίνητα τα οποία δίνει η νύφη ή η οικογένειά της στον μέλλοντα γαμπρό. Ο Τεντ Μπέιλιου είπε ότι μερικές νέες γυναίκες που έρχονται στην Αυστραλία με συνοικέσιο, αντιμετωπίζουν συχνά πίεση να προσφέρουν περισσότερα στον μελλοντικό τους σύζυγο, γεγονός το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει κακοποίηση.

«Ενδέχεται να βρεθούν κάτω από πίεση και απαιτήσεις για μεγαλύτερη προίκα, απαιτήσεις για συνεχόμενη προίκα, γεγονός που συχνά οδηγεί σε εξαναγκασμό, διάλυση της οικογένειας ή ακόμη και σωματική κακοποίηση» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βικτώρια. «Υπάρχουν αποδείξεις ότι απαιτήσεις για συνεχόμενη προίκα υφίστανται στην Αυστραλία, γεγονός που οδηγεί σε οικογενειακή βία συχνά, γι' αυτό και θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, 12:57