Η Δαμασκός «οφείλει να δώσει εξηγήσεις» για τον «αισχρό» θάνατο του Βρετανού γιατρού Αμπάς Χαν σε μια συριακή φυλακή σημειώνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σε επιστολή του προς την οικογένεια του θύματος, δήλωσε την Κυριακή κυβερνητική πηγή στο Λονδίνο.

«Ο θάνατος του Αμπάς είναι μια αισχρή και αποτρόπαιη τραγωδία και το συριακό καθεστώς θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις» γι’ αυτό που συνέβη, αναφέρει ο Κάμερον στην επιστολή του προς την οικογένεια του Βρετανού χειρουργού, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική κυβέρνηση και η οικογένεια του Αμπάς Χαν επέρριψαν αυτήν την εβδομάδα την ευθύνη για τον θάνατό του στις συριακές Αρχές. Η Δαμασκός απάντησε ότι ο χειρουργός, ο οποίος κρατείτο για «μη εγκεκριμένες δραστηριότητες» και θα αφηνόταν σύντομα ελεύθερος, «κρεμάστηκε».

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να γίνει νεκροψία στη σορό του 32χρονου γιατρού, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς του, τον Νάμπιλ Σέιχ. Από τη νεκροψία θα διαπιστωθεί εάν ο Χαν είχε υποστεί βασανιστήρια ή όχι.

Ο Βρετανός αυτός γιατρός, πατέρας δύο παιδιών, είχε εργαστεί για τη μη κυβερνητική οργάνωση Human Aid UK, εκπαιδεύοντας συριακό ιατρικό προσωπικό στην Τουρκία, προτού μεταβεί στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπου συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Το Λονδίνο κατηγορεί τη Δαμασκό για δολοφονία Βρετανού γιατρού
Συρία: Πέθανε υπό κράτηση Βρετανός χειρουργός

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης