Σε νέες δηλώσεις σχετικά με τις «τυφλές» δολοφονίες της Τουλούζ προέβη ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος προσπαθεί να φέρει τους επικεφαλής της εβραϊκής και της μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας σε επικοινωνία και συνεργασία, μπροστά στο τέρας της μισαλλοδοξίας που κάνει την εμφάνισή του μέσω συχνών περιστατικών στη χώρα τον τελευταίο καιρό.

«Η σκέψη μου είναι με τα θύματα της επίθεσης και με τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης. Σύντομα θα μεταβώ στην Τουλούζ και θα συναντηθώ μαζί τους» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε διάγγελμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συναντηθώ επίσης με τον επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας. Σκοπεύω να μοιραστώ μαζί του όλες τις πληροφορίες που έχω στη διάθεσή μου. Θέλω να δείξω σε όλους ότι η ”τρομοκρατία” δεν θα επιβληθεί ποτέ στο έθνος μας. Δεν πρέπει να ενδώσουμε ούτε στις διακρίσεις ούτε στην εκδίκηση», συμπλήρωσε.

«Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και ποτέ να μην παραδοθούμε στο μίσος και τη μισαλλοδοξία. Πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι υπό τη γαλλική ενότητα» είπε ο κ. Σαρκοζί, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη προάσπισης της εθνικής ενότητας, τονίζοντας πως «το οφείλουμε στα θύματα, τα οποία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης