Σε δηλώσεις του στη «Le Monde» o Ζακ Ντελόρ, εκ των πρωτεργατών της Ευρωζώνης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το προαπαιτούμενο είναι να σώσουμε τον Έλληνα στρατιώτη, γιατί έτσι θα σώσουμε το ευρώ», κατηγορώντας παράλληλα τους ΜΕΡΚΕΖΙ (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ), για συμπεριφορά που παραπέμπει σε χαρτοπαίκτες που μπλοφάρουν στο πόκερ, «τζογάροντας» κατά περίσταση.

«Ποιος δεν γνωρίζει τις άρπαγες της αγοράς; Πώς θέλετε μια χώρα που βρίσκεται σε δεινή θέση να διαπραγματευτεί σωστά τις ιδιωτικοποιήσεις της; Θα έπρεπε οι δημόσιες επιχειρήσεις να είχαν ενταχθεί σε μια υποδομή, να είχαν αποτιμηθεί σε μια λογική τιμή, να είχαν δοθεί τα χρήματα στους Έλληνες και ύστερα από τη σταθεροποίηση των περιουσιακών στοιχείων να πουληθούν την κατάλληλη στιγμή. Αυτό επιβάλλει η λογική» λέει ο Ζακ Ντελόρ με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίον πιέζεται η Ελλάδα, για να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Νικολά Σαρκοζί, πάντως, η λογική και το προαπαιτούμενο αυτών των ωρών είναι η σωτηρία του «τριπλού Α» που απειλείται από τη δαμόκλειο σπάθη της Μoody’Αs.

«Παίζεται το πεπρωμένο μας αυτές μέρες» ομολόγησε χθες, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κυριακής, όταν τα χρηματιστήρια θα είναι κλειστά, δείγμα της ταραχής των καιρών.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης