Ο ξάδελφος ενός εκ των Ισλαμιστών τρομοκρατών, που αποκεφάλισαν ιερέα την περασμένη Τρίτη μέσα σε εκκλησία της ενορίας του Αγίου Στεφάνου στο Σεντ Ετιέν της Γαλλίας, «γνώριζε για το επικείμενο κτύπημα στον καθολικό ναό» σύμφωνα με τις Γαλλικές εισαγγελικές αρχές. 

«Μπορεί να μη γνώριζε τον ακριβή τόπο ή χρόνο, όμως το σίγουρο είναι ότι ήξερε τι επίκειτο να συμβεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Αυτό κατέστησε σαφές, με επίσημη τοποθέτησή του, το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού και το πρόσωπο έχει τεθεί υπό επίσημη έρευνα, για τη συνεργασία του, με τους τρομοκράτες, που υποχρέωσαν πέντε μέρες πριν, τον 85χρονο ιερέα Ζακ Χάμελ να γονατίσει για να τον αποκεφαλίσουν τελικά, μέσα στον καθολικό ναό και μάλιστα την ώρα της Θείας Λειτουργίας.

Ο Φαρίντ Κ. κατάγεται από τη Νανσί και εκτιμάται ότι ήξερε αρκετό καιρό πριν, τα σχέδια του ξαδέλφου του. Ήδη, του έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες από την εισαγγελία του Παρισιού.

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος άνδρας που εξακριβώθηκε ότι είχε διασυνδέσεις με τον Ισλαμιστή τρομοκράτη Πετιζάν, ο 20χρονος Ζαν Φιλίπ Στίβεν, κατηγορείται επίσης για συνέργεια στη δολοφονία και κρατείται.

Το πρόσωπο αυτό είχε μεταβεί μαζί με τον Πετιζάν, στις 10 Ιουνίου στην Τουρκία, οι αρχές της οποίας δεν τους επέτρεψαν τελικώς την είσοδο στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ η Le Parisien, καθημερινή γαλλική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της, στοιχεία από συζητήσεις μεταξύ των δραστών στις 22 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, αντηλλάγησαν άμεσα μηνύματα από συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης