Ιαπωνία: Σύγκρουση αλιευτικού με πλοίο του πολεμικού ναυτικού

Ιαπωνία: Σύγκρουση αλιευτικού με πλοίο του πολεμικού ναυτικού
Δύο μέλη του πληρώματος ενός μικρού αλιευτικού νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την σύγκρουση του σκάφους τους με πλοίο του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες του αλιευτικού που ανατράπηκε στην Εσωτερική θάλασσα Σέτο, ανοικτά της Χιροσίμα, στη δυτική Ιαπωνία, μετά την σύγκρουση με το μεταφορικό πλοίο Osumi του στόλου των ιαπωνικών δυνάμεων αυτοάμυνας.

Τα τέσσερα μέλη του αλιευτικού έπεσαν στη θάλασσα. Δύο μεταξύ αυτών διασώθηκαν, ωστόσο τα άλλα δύο - μεταξύ αυτών και ο καπετάνιος - υπέστησαν οξύ καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ακτοφυλακής.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα, εξέφρασε την βαθιά του λύπη για το περιστατικό και τόνισε ότι το υπουργείο του θα συνεργαστεί πλήρως με την ακτοφυλακή στην έρευνα όσον αφορά τα αίτια του συμβάντος.

Η Εσωτερική θάλασσα Σέτο είναι μια σχετικά πολυσύχναστη θαλάσσια οδός που εξυπηρετεί πολλά σημαντικά λιμάνια, έχοντας επίσης πλούσια αλιευτική δραστηριότητα.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 08:59