Άμεση απειλή για περίπου 200.000 ανθρώπους σε σύνολο πληθυσμού 6 εκατομμυρίων αποτελούν οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΝΑΤΟ.

«Σήμερα εκτιμούμε ότι περίπου 200.000 άτομα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις ενέργειες των δυνάμεων του καθεστώτος» δήλωσε συγκεκριμένα ο Καναδός στρατηγός, επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, Σαρλ Μπουσάρ. Οι δηλώσεις του κοινοποιήθηκαν από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Μπουσάρ, οι δυνάμεις του Καντάφι ελέγχουν μόνο «τρεις μεμονωμένες περιοχές» εννοώντας την Σύρτη, την Μπάνι Ουαλίντ και την αλ Φουκάχα.
 
«Εκτιμώ ότι οι δυνάμεις του Καντάφι δεν μπορούν πλέον να διεξάγουν συντονισμένες επιχειρήσεις στην Λιβύη. Βρισκόμαστε στο σημείο όπου μπορώ μόνο να καλέσω τις δυνάμεις του καθεστώτος να παραδοθούν» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, αρκετές σημαντικές προσωπικότητες του καθεστώτος του συνταγματάρχη εγκατέλειψαν την πόλη Σάμπχα με κατεύθυνση προς το Νίγηρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Σημαντικές προσωπικότητες που ήταν οπαδοί του Καντάφι έφυγαν προς τον Νίγηρα μετά από την πτώση της Σάμπχα. Θύλακες αντίστασης συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη στην Σάμπχα αλλά η πόλη και τα περίχωρα, έχουν απελευθερωθεί από τους εξεγερμένους», δήλωσε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Μπάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Σάμπχα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των εξεγερμένων, αν και οι ελεύθεροι σκοπευτές του Καντάφι καραδοκούν ακόμη.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης