Ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης - Πνίγηκαν 31 άνθρωποι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013, 13:42
Ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης - Πνίγηκαν 31 άνθρωποι
Η πλειονότητα των ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν σε ένα κανό που μετέφερε 53 Αφρικανούς μετανάστες πνίγηκε όταν το ελαφρύ πλεούμενο ανατράπηκε ανοιχτά της Λιβύης, όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά χθες ή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Οι υπόλοιποι 22 μετανάστες σώθηκαν από ένα εμπορικό φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας, διευκρίνισε το πρακτορείο, επικαλούμενο τους επιζήσαντες.

Ανάμεσα στα 31 θύματα είναι εννέα γυναίκες. Οι επιζώντες είπαν ότι είναι υπήκοοι της Νιγηρίας, της Γκάμπιας, του Μπενίν και της Σενεγάλης, και βρίσκονταν στη θάλασσα επί τρεις ημέρες.

Η ιταλική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες αναζητώντας επιζώντες. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να φθάσουν στις ακτές των κρατών της νότιας Ευρώπης κάθε χρόνο μέσω της Μεσογείου, συχνά με πλοία που δεν είναι καν αξιόπλοα, για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τους διωγμούς.

Μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 450 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στις ακτές της Ιταλίας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013, 15:55