Οι πακιστανικές Αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν στους δημοσιογράφους να οπλοφορούν, μετά τον φόνο του Πακιστανού δημοσιογράφου, ο οποίος ήταν ανταποκριτής ενός ιταλικού μέσου ενημέρωσης, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ρέχμαν Μάλικ.

Ο κ. Μάλικ πρόσθεσε ότι ενεκρίθη σχετική εντολή, ούτως ώστε να επιτραπεί στους δημοσιογράφους να φέρουν μαζί τους, για λόγους αυτοάμυνας, μικρά όπλα. Εκπρόσωπος του υπουργού πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ήδη από σήμερα θα χορηγηθούν άδειες οπλοφορίας στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Δημοσιογράφων στο Πακιστάν αντιδράει στη συγκεκριμένη απόφαση, με τον επικεφαλής της, Άφζαλ Μπατ, να δηλώνει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να έχει την ευθύνη για την προστασία μας, είμαστε δημοσιογράφοι, όχι στρατιώτες».

Η κυβέρνηση του Πακιστάν είχε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να οπλοφορούν, έπειτα από αύξηση των επιθέσεων εναντίον τους. Η άδεια, ωστόσο, δόθηκε μετά την κατακραυγή που προκάλεσε στο δημοσιογραφικό κόσμο ο φόνος του Σάγεντ Σαλίμ Σαχζάντ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες στην όχθη καναλιού στην ανατολική επαρχία Πουντζάμπ και έφερε τραύμα από σφαίρα και σημάδια βασανιστηρίων.

Ο άτυχος δημοσιογράφος αγνοούνταν από την Κυριακή, οπότε και πήγε σε τηλεοπτικό σταθμό του Ισλαμαμπάντ, προκειμένου να πάρει μέρος σε τηλεοπτική συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης