Τα αποτελέσματα πρόσφατης σφυγμομέτρησης του Πανεπιστημίου Κουίνινπιακ έδειξαν πως το 57% των Αμερικανών εκτιμά ότι οι ομοφυλόφιλοι στρατιωτικοί θα πρέπει να υπηρετούν τη θητεία τους χωρίς να κρύβουν την σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα, όπως ορίζει μέχρι στιγμής ο νόμος: «Μη ρωτάς, μη λες».

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.617 Αμερικανοί, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, το 66% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά της αποπομπής από το στρατό ατόμων για τα οποία αποκαλύπτεται ότι είναι ομοφυλόφιλοι, και μόλις το 31% εγκρίνει αυτό το μέτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να καταργηθεί ο νόμος “Μη ρωτάς, μη λες”, σε μία προσπάθεια να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον στρατό.

Ωστόσο, ανάμεσα στις οικογένειες των στρατιωτικών οι απόψεις διίστανται: Το 48% των οικογενειών των στρατιωτικών επιθυμεί να καταργηθεί ο νόμος, ενώ το 47% επιθυμεί να διατηρηθεί. Σημειώνεται ότι από την εφαρμογή του νόμου, το 1993, πάνω από 13 χιλιάδες στρατιώτες απομακρύνθηκαν από το στράτευμα γιατί δήλωσαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης