"Ναι" στους ομοφυλόφιλους στον στρατό λένε δύο στους τρεις Αμερικανούς

"Ναι" στους ομοφυλόφιλους στον στρατό λένε δύο στους τρεις Αμερικανούς
Τα αποτελέσματα πρόσφατης σφυγμομέτρησης του Πανεπιστημίου Κουίνινπιακ έδειξαν πως το 57% των Αμερικανών εκτιμά ότι οι ομοφυλόφιλοι στρατιωτικοί θα πρέπει να υπηρετούν τη θητεία τους χωρίς να κρύβουν την σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα, όπως ορίζει μέχρι στιγμής ο νόμος: «Μη ρωτάς, μη λες».

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.617 Αμερικανοί, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, το 66% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά της αποπομπής από το στρατό ατόμων για τα οποία αποκαλύπτεται ότι είναι ομοφυλόφιλοι, και μόλις το 31% εγκρίνει αυτό το μέτρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να καταργηθεί ο νόμος "Μη ρωτάς, μη λες", σε μία προσπάθεια να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον στρατό.

Ωστόσο, ανάμεσα στις οικογένειες των στρατιωτικών οι απόψεις διίστανται: Το 48% των οικογενειών των στρατιωτικών επιθυμεί να καταργηθεί ο νόμος, ενώ το 47% επιθυμεί να διατηρηθεί. Σημειώνεται ότι από την εφαρμογή του νόμου, το 1993, πάνω από 13 χιλιάδες στρατιώτες απομακρύνθηκαν από το στράτευμα γιατί δήλωσαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 23:47