Κανένα πρόβλημα, σε ενδεχόμενη επιθεώρηση των πυρηνικών του εγκαταστάσεων από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ), δεν θα έχει το Ιράν, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Ο Σαλεχί δήλωσε συγκεκριμένα: «Όσον αφορά την επιθεώρηση, αυτή θα γίνει με βάση τους κανόνες. Ο πρόεδρος (Mahmoud Ahmadinejad) έχει δηλώσει ότι δεν έχουμε πρόβλημα με μια επιθεώρηση που θα βασίζεται στους διεθνείς κανόνες. Θα συζητήσουμε με την ΙΑΕΑ αυτό το θέμα, και η ημερομηνία της επιθεώρησης θα ανακοινωθεί αργότερα, ύστερα από συμφωνία με την ΙΑΕΑ. Δε θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για τις πυρηνικές δραστηριότητές μας. Δεν θα αποποιηθούμε ποτέ το απόλυτο δικαιώμά μας στο πλαίσιο των διεθνών μας δεσμεύσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας κατήγγειλε επίσης τους Δυτικούς για «προπαγάνδα» εναντίον της χώρας του: «Μας εξέπληξε ο θόρυβος και η προπαγάνδα γύρω από την υπόθεση αυτή. Δεν υπάρχει βάση για όλα αυτά», δήλωσε ο Σαλεχί αναφερόμενος στην στάση των προέδρων των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Barack Obama και Nicolas Sarkozy, καθώς και του Βρετανού πρωθυπουργού Gordon Brown, στο συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε επίσης:
Σχέδιο υπεκφυγής του Ιράν «βλέπει» ο Obama, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 14:34

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης