Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 698 περιστατικά της μετάλλαξης Όμικρον του Covid-19 και θα ανακοινώσει νέα μέτρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να καταπολεμήσει την εξάπλωσή της, όπως προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα.

Η Όμικρον έχει οδηγήσει τον αριθμό των νέων μολύνσεων κορωνοϊού σε επίπεδα-ρεκόρ σε κάποια τμήματα της Δυτικής Ευρώπης και στις ΗΠΑ, ωστόσο άργησε να κάνει την εμφάνισή της στη Ρωσία, όπου ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων έχει μειωθεί, από την κορύφωση των 41.335 που είχε καταγραφεί στις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένα τα οποία συνέλεξε το πρακτορείο Reuters δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από επιπλοκές της Covid-19 από την αρχή της πανδημίας ξεπερνά τους 666.000 – ο δεύτερος υψηλότερος παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Ενημερώνοντας τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, η Γκολίκοβα ανέφερε ότι η χώρα πιθανόν να γνωρίσει «πολλαπλάσια» αύξηση νέων κρουσμάτων εξαιτίας της Όμικρον. «Προετοιμάζουμε επιπλέον μέτρα για μια επείγουσα απάντηση. Η πρόταση θα διατυπωθεί έως το τέλος της εβδομάδας» εξήγησε.

Εν τω μεταξύ, η Άννα Ποπόβα, επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Προστασίας της Υγείας του Καταναλωτή (Rospotrebnadzor), προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ημερήσιων περιστατικών κορωνοϊού θα μπορούσε να γίνει εξαψήφιος αν δεν τηρούνται τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η χώρα ανακοίνωσε 17.946 νέες μολύνσεις κατά το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 10.702.150, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Κέντρο διαχείρισης της πανδημίας.

Μέσα στο ίδιο 24ωρο, 745 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της Covid-19. Με αυτούς τους θανάτους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία ανήλθε σε 318.432.

Το Κρεμλίνο έχει συχνά εκφράσει τη δυσφορία του για την αργή εμβολιαστική εκστρατεία με το εγχώριο εμβόλιο, το Sputnik V, και έχει καλέσει τους αρμόδιους αξιωματούχους να αυξήσουν τον ρυθμό των εμβολιασμών.

Η Γκολίκοβα επισήμανε, σήμερα, ότι η συλλογική ανοσία της Ρωσίας κατά της νόσου ανέρχεται στο 63,2%, μόνο κατάτι υψηλότερη από το 61,8% όπου βρισκόταν στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι Αρχές στη Μόσχα έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα αυξήσουν τις νοσοκομειακές κλίνες, αναμένοντας ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης