Αμερικανικά μαχητικά έπληξαν πομπή θωρακισμένων οχημάτων του συριακού στρατού και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αμερικάνου αξιωματούχου «τα κατέστρεψαν ή τα κατέστησαν ανενεργά».

Πρόκειται για την τέταρτη φορά που οι αμερικανικές δυνάμεις επιτίθενται με στόχο το συριακό στρατό, η τρίτη φορά από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ και η δεύτερη από τότε που εντοπίζεται παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή al-Tanf στη νότια Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν», οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν και μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), το οποίο «έβαλε εναντίον των δυνάμεών μας», χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Οι νέες αμερικανικές επιθέσεις αποτελούν νέα κλιμάκωση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Δαμασκό.
Το «drone» ήταν μεγέθους παρόμοιου με τα αμερικάνικα MQ-1 Predator. Ο Αμερικάνος αξιωματούχος αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποιον ανήκε ο τηλεχειρισμός του αλλά σύμφωνα με άλλους στρατιωτικούς προφανώς ήταν ιρανικό ή ανήκε στους Χεσμπολά.

Το At-Tanaf, βρίσκεται σε κεντρικό σταυροδρόμι του μεγάλου αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Δαμασκό με τη Βαγδάτη και ελέγχεται από τις ιρανικές δυνάμεις που ενισχύουν το συριακό κυβερνητικό στρατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται κοντά στα βορειοανατολικά σύνορα με την Ιορδανία, διόδους που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι που καταφθάνουν ως εκπαιδευτές των αντικαθεστωτικών ανταρτών.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης