Νέα αναβολή στη δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της Τηλεόρασης «Σίγμα», Άντη Χατζηκωστή, αποφάσισε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, λόγω της άμεσης χειρουργικής επέμβασης στο πόδι, που χρήζει ο 1ος κατηγορούμενος Αντρέας Γρηγορίου.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολωμονίδης, αποφάσισε την αναβολή της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας και ακύρωση όλων των ημερομηνιών που έχουν ήδη δοθεί, μετά από το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 1ου κατηγορουμένου Μιχάλη Πική ότι ο πελάτης του «χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σολωμονίδης αποφάσισε η νέα ακροαματική διαδικασία να επαναρχίσει στις 2 Μαΐου, στις 10:00, με την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας, Φάνου Χατζηγεωργίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορουμένης Ελενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη του, για τη «θλιβερή» όπως είπε εξέλιξη και πρότεινε ενώπιον του δικαστηρίου να συνεχιστεί η διαδικασία με άλλους μάρτυρες, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τα λεχθέντα του κ. Κυπριανού υιοθέτησε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορουμένου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου.

Στη συνέχεια, ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορουμένου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης είπε ότι παρόλο που είναι έτοιμος να αρχίσει την αντεξέτασή του, εντούτοις θα κάνει δεκτό το αίτημα της κ. Κλεόπα, αφού τίθεται θέμα υγείας και διακοπής της διαδικασίας στη μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αίτημα του κ. Κυπριανού, για συνέχιση της διαδικασίας με νέους μάρτυρες, υπέβαλε ένσταση η κατηγορούσα αρχή, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί η υπεράσπιση να καθορίζει τη γραμμή, για το ποιούς μάρτυρες θα παρουσιάζει.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου είπε πως το θέμα της κλήτευσης και της σειράς των μαρτύρων είναι θέμα της κατηγορούσας αρχής και ως εκ τούτου ανέβαλε την σημερινή ακροαματική διαδικασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης