Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα πως το Πακιστάν έχει «πολλά να κρύψει» μην επιτρέποντας στους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν στην τοποθεσία που είχαν πραγματοποιηθεί επιδρομές από ινδικά μαχητικά αεροσκάφη εντός της πακιστανικής επικράτειας.

Επικαλούμενες «την ανησυχία για την ασφάλειά τους», οι πακιστανικές αρχές απέτρεψαν την Πέμπτη ένα συνεργείο του πρακτορείου Reuters να μεταβεί σε μία μαντράσα (θρησκευτικό σχολείο) στην κορυφή ενός λόφου στο βορειο-ανατολικό Πακιστάν και σε ένα συγκρότημα κτηρίων, που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στόχος των ινδικών επιδρομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το γεγονός ότι το Πακιστάν τώρα αρνείται την πρόσβαση σε δημοσιογράφους στο σημείο σημαίνει πως έχει πολλά να κρύψει», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ινδικού ΥΠΕΞ Ραβίς Κουμάρ.

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του πως οι αεροπορικές επιδρομές ήσαν «επιτυχείς και πέτυχαν τον επιδιωκόμενο σκοπό τους», έπειτα από την επισήμανση του Reuters πως από την ανάλυση των δορυφορικών εικόνων από το σημείο της επιδρομής προκύπτει πως η μαντράσα δεν καταστράφηκε κι εξακολουθεί να λειτουργεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης